Aamulypsy vetää kuuntelijoita puoleensa


Aiheet lähetyksiin tulevat niin päivän tapahtumista kuin vierailevien tähtien tuotoksista ja asiantuntijoista. Musiikki on kevyttä kotimaista poppia ja sisältää niin uutuuksia kuin vanhoja suosittuja hittejä. Kanavana Suomipop on helppoa kuunneltavaa työmatkojen ratoksi ja on siksi suosittu. Tämän lisäksi kanavan kuuluvuus kattaa melkeinpä koko Suomen, mikä lisää tietenkin kuulijamäärää kuin myös mahdollisuus kuunnella koko Aamulypsy podcastina internetistä.

Podcastit viikon polttavimmista puheenaiheista

Podcastien aiheet vaihtelevat laidasta laitaan. Radio Suomipopilla käy haastattelussa vieraita mm. kirjallisuuden ja musiikin saralta, varsinkin kun uutta materiaalia on julkaistu tai tulossa julkisuuteen. Näin haastateltavat saavat mahdollisuuden mainostaa omaa tuotettaan yhdellä Suomen kuunnelluimmista kanavista.Esimerkiksi Radio Suomipopin päiväohjelman haastattelussa ollut Ismo Alanko kertoo tulevasta levystään yhdellä kanavan podcasteista. Tulevasta albumista on tekeillä aiempia henkilökohtaisempi. Albumi julkaistaan lokakuussa ja kantaa ainoastaan miehen omaa nimeä. Haastattelussa puhutaan myös Ismo Alangon halusta käyttää taiteilijanimeä ja häntä harmittaa, että ei aikoinaan sellaista alkanut käyttää, koska julkisuuden ja yksityiselämän olisi ollut helpompi erottaa toisistaan.Koska juhannus on ovella, käsittelee yksi Aamulypsy-ohjelman osioista juhannustaikoja. Podcastissa puhutaan kirjasta, jonka Paula Havaste on kirjoittanut. Kirjaan on kerätty suomalaisia juhannustaikoja joista juontajat sitten keskustelevat. Niin kuin radio-ohjelmalle olennaista on, lähtevät jutut välillä eri raiteille kuin pääaihe. Esimerkiksi muurahaisiin liittyvä taika saa keskustelun viriämään muurahaisten syömisestä ja mehiläisen mahlasta. Ohjelmalle ominaisesti jutut ovat kaksimielisiä ja kepeää, aamuihin sopivaa hyväntuulista huumoria.Sen lisäksi, että Aamulypsyssä on ajankohtaisia aiheita, kuuluu yhteen ohjelmaosioon myös hovimuusikko Ilkan esiintymiset. Hän ottaa lauluihinsa aiheet päivän juoruotsikoista ja taistelee ohjelman mukaan parempien sanoituksien puolesta. Yksi lauluista kertoo muun muassa Heikki Lampelan ja Hanna Kärpäsen suhteesta. Laulu kulkee humoristisesti nimellä ”Kärpäsen herra”.

Aamulypsylle ilman mainoksia

Kun selaa Radio Suomipopin suosituimpia podcasteja, oli kyseessä sitten päivän, viikon tai vuoden suosituimmat pätkät, on tarjonnassa vain Aamulypsyn podcasteja – niin kuin suosituimman ohjelman arvolle kuuluu. Päivän suosituimpia ovat kyseisen ohjelman kokonaiset lähetykset. ”Koko Shitti” – nimellä kulkeva podcast kestää hieman yli tunnin ja sisältää kaikki aamun letkautukset ilman mainoksia ja musiikkia. Tämä on myöskin yksi podcastin ominaisuuksista; kyseessä on pelkkää puhetta sisältävä nauhoite ilman musiikkia ym. kaupallista sisältöä.