Radio Helsinki podcast


Helsingin paikallisradio, Radio Helsinki, aloitti toimintansa vuonna 2000. Kanava on kuultavissa pääkaupunkiseudulla sekä internetissä. Omalaatuisen kanavasta tekee se, että käytössä ei ole virallisia soittolistoja, vaan juontajat valitsevat itse, mitä milloinkin haluavat soittaa. Juontajina ovat mm. kanavan päätoimittaja Maria Veitola, räppäri Ruudolf sekä Njassa, joka on tullut tutuksi niin radiosta kuin tv:stä.

Erilainen radiokanava

Kanava on tuottanut tappiota koko olemassaolonsa ajan, mutta on pysynyt pystyssä piensijoittajien ja yleisön antaman tuen ansiosta. Tällä hetkellä kanavan etusivulla on iso mainos, jossa kysytään, että haluatko sinä omistaa palan Helsinkiä.Radio Helsingin omalaatuinen tapa tehdä radiota on pitänyt sen kansan suosiossa jo pitkään. Lisäksi, koska pääkaupunkiseudulla on suurin osa Suomen asutuksesta, on heillä ollut mahdollisuus saada myös paljon kuuntelijoita. Kanava sisältää myös paljon puhetta ja ennen kaikkea hieman tuntemattomampia artisteja.Tämän lisäksi Radio Helsinki oli ensimmäisiä internetissä aloittaneita radiolähetyksiä. Valtaradioista poikkeavaa ovat myös vieraat ja aiheet. Haastatteluissa vierailijoina olevat artistit ovat vähemmän tunnettuja ja esimerkiksi ympäristöaktivisteja ja politiikan asiantuntijoita on vieraina. Voikin ajatella, että kanava tuo tärkeitä asioita paremmin yleisön tietoon kuin valtamedian kanavat, jotka on suunniteltu täysin kevyen viihteen tarkoituksiin kuten Radio Suomipop, joiden podcasteista voit lukea lisää artikkelistamme Radio Suomipop podcast.

Aiheellisia haastatteluita

Esimerkki vakavasta aiheesta on Ben Furmanin vierailu haastattelussa, jossa puhutaan lasten psyykkisistä ongelmista, joita hänen uusi kirjansa käsittelee.Radio Helsingin podcastit ovat pitkiä ja sisältävät haastattelut kokonaisuudessaan, eikä minuuttien osuuksiin katkottuja niin kuin valtamedian podcastit. Haastatteluille ominaista on myös maanläheinen ote. Juontajat tuntuvat tavallisilta kaduntallaajilta ja ovat helposti lähestyttävän tuntuisia. Myös tämä on varmasti vaikuttanut Radio Helsingin suosioon yleisön keskuudessa.Kanavan ohjelmatarjonta vaihtelee myös laidasta laitaan aina kunkin juontajan oman tyylin ja mieltymysten mukaan. Juontoja myös tehdään erikoisemmista paikoista, esimerkiksi terassilta tai luonnon keskeltä. Maininnanarvoisia ohjelmia ovat mm. Paskalista, jonka juontaja Ari Peltonen on ollut ehdolla parhaaksi radiojuontajaksi sekä Radio Helsingin aamuohjelma jota, juontavat Maria Veitola, Aleksi Pahkala sekä Sacha Remling. Aamuohjelmassa käsitellään niin Helsingin kuin maailmankin asioita suomalaisen underground-musiikin uusien ja vanhojen tulokkaiden musiikin tahtiin.