Radion ja podcastien kuunteleminen mobiilisti


Tänä päivänä älypuhelin on erittäin monipuolinen työkalu, jota ei ole tarkoitettu pelkästään puheluiden soittamiseen tai viestien lähettämiseen. Mobiililaitteella voi selata nettiä, maksaa ostoksia sekä kuunnella radioita tai erityisesti tänä päivänä suosittuja podcast-lähetyksiä. Radio- ja podcast-lähetyksiä varten on tarjolla useita sovelluksia, joista voidaan kuunnella suomalaisia ja ulkomaalaisia lähetyksiä.Tunnetuimpia ovat esimerkiksi Yle Areena, Supla ja Radiot. Kaiken lisäksi ne toimivat millä tahansa puhelimella tai tabletilla, joten mieluisaa ajanvietettä varten ei tarvitse tehdä kalliita sijoituksia. Kuuntelua varten tarvitaan pelkästään toimiva internetyhteys, sovellus ja mahdollisesti kuulokkeet, jos äänen ei haluta kuuluvan ympärille. Näin radioista voidaan nauttia jopa työmatkan aikana ruuhkaisessa bussissa.

Mitä tehdä jos mobiililaite rikkoutuu kesken kuuntelun?

Joskus puhelin voi kuitenkin tippua tai muuten vain lakata toimimasta kunnolla kesken parhaankin podcastin. Vika tietysti aluksi suututtaa ja vaikuttaa – ei pelkästään radion kuunteluun – vaan merkittävästi jokapäiväiseen elämään, sillä esimerkiksi yhteydenpito ystävien välillä ei enää onnistu. Ensimmäiseksi monelle tulee mieleen kipaista kauppaan uutta puhelinta ostamaan, mutta yllättävä hankinta voi tarkoittaa merkittävää lohkoa kuukausittaiseen budjettiin.Onneksi on toinenkin vaihtoehto – kaikki mobiililaitteet voidaan lähettää helposti korjattavaksi asiantunteviin korjaamoihin. Yksi niistä on Mobylife, matkapuhelinvalmistajien valtuuttama merkkihuoltamo, jonka huoltopisteissä ongelmat voidaan ratkaista samalla kuin odotat. Jos Mobylifen huoltoliike ei satu olemaan lähellä asuinpaikkaasi, voit lähettää puhelimesi postitse ja se korjataan 24 tunnin sisällä.

Podcasteja moneen makuun

Podcastit eroavat radiolähetyksistä sillä, että ne ovat suorien lähetysten sijaan ladattavaksi tarkoitettuja ääniohjelmia. Niitä ei välttämättä ole lähetetty ollenkaan radiossa tai ne on voitu julkaista verkossa ennen radiolähetystä. Podcastit ovat merkittävä ilmiö etenkin Yhdysvalloissa, jossa suosituimmilla podcasteilla on kymmeniä miljoonia viikoittaisia kuuntelijoita. Netissä podcasteja pystyy kuuntelemaan radiosovellusten kautta tai suoraan nettisivustoilla, mutta niitä voidaan myös ladata laitteelle ja kuunnella silloin kun nettiä ei ole saatavilla.Suosittuja sarjoja voidaan myös tilata, jolloin laitteelle saapuu aina ilmoitus, kun sarjan uusin podcast on valmis kuunneltavaksi. Erilaisia ääniohjelmia on saatavilla runsaasti, ja niiden aihealueet voivat vaihdella komediasta kirjallisuuteen politiikkaan tai vaikkapa rikostarinoihin ja -mysteereihin – jokaiselle löytyy taatusti jotain!