Podcasting – tulevaisuuden kuuntelua


10363605-microphone-on-airPodcasting on erinomainen tapa kuunnella juuri haluamaansa, sillä podcastien kuunteleminen on tilauspohjaista, jolloin kuuntelija itse voi vaikuttaa siihen, mitä milloinkin kuuntelee. Podcast on kasvanut sitten 2000-luvun alun kokeilujen jälkeen ja kuuntelijat mieltävät podcastien kuuntelemisen paljon paremmin kuin useampi vuosi sitten, kun palvelu oli Suomessa vielä lapsen kengissä. Tämä palvelu syntyi liki samaan aikaan, kun blogit alkoivat valloittaa maailmaa, mutta podcast-palvelulta meni hieman kauemmin aikaa saada käyttäjien hyväksyntä puolelleen.Podcast, joka on ainoastaan verkossa julkaistavaa ääniohjelmaa, on tänään yleisesti tunnettu palvelu, joka kasvaa jatkuvasti keräten uusia käyttäjiä ja ohjelmia. Käyttäjien on helppo saada suosikkiohjelmansa tilaamalla, jolloin palvelu pitää huolen siitä, että käyttäjä saa aina tiedon uunituoreista jaksoista, jotka ovat valmiita kuunneltavaksi. Amerikkalaista Serial nimistä sarjaa voidaan pitää yhtenä uranuurtajista podcastien suosion kasvulle, sillä se keräsi lukemattomia kuuntelijoita seuraamaan ajankohtaisia tapahtumia pintaa syvemmälle. Tämä trendikäs tapa kuunnella suosikkiohjelmiaan vaatii hieman totuttelua ja palvelun tuleekin juurtua potentiaalisiin käyttäjiin samalla tavoin kuin tietokoneet, dvd-soittimet ja muu elektroniikka.

Suositut podcast-aihealueet juuri nyt

Suosituimpia podcasteja ovat muun muassa erilaiset musiikkiohjelmat ja aamu-uutiset, sekä muu viihde. Aivan kuin menneinä aikoina, jolloin perheessä kuunneltiin yhdessä isokokoista radiota, joka tarjosi uutisia ja jännittäviä kertomuksia. Tämän päivän trendeihin sisältyvät erilaiset ajankohtaiset asiaohjelmat, joissa pohditaan tämän hetken kuumia juttuja sekä Suomesta että ulkomailta. Tiede on aihe, jolle riittää kuuntelijoita, ja erityisesti Tiedeykkönen on suosittu ohjelma kaikille tieteen kuvioista kiinnostuneille. Musiikin ystävät voivat toteuttaa itseään samalla, kun korvissa soi Radio Rockin hauska ja vaihteleva ohjelmisto. Ehkä kuuntelet mieluummin Aviciin uusimpia raitoja tai nautit suosikkisi haastatteluista lenkkeillessäsi aamutuimaan.Viikonlopun häämöttäessä on aika varustautua jokaviikkoiseen harrastukseen, joka saattaa hyvällä onnella tai taidolla kartuttaa matkakassaa seuraavaan lomakohteeseen. On aika kirjautua sisään suosikki pelisivustolle ja pitää hauskaa koukuttavien rahapelien maailmassa. Tällä kertaa olet valmistautunut erityisen hyvin, sillä olet kuunnellut mahtavia podcasteja, jotka kertovat tuoreimmat uutiset pokerin maailmasta, sekä käyttökelpoisia vinkkejä pokerin pelaajille. Hyvin valmistautuneena voit vain valita sopivimman pokeripelin ja -sivuston erittäin monipuolisesta valikoimasta.

Podcasting laajenee

Meditointi ja mindfulness urheilussa ja hyvinvoinnissa yleisesti ovat vuoden 2015 palavia puheenaiheita, joista keskustellaan laajalti ja myös podcasteissa. Ripauksen aiheesta löytää muun muassa täältä. Yleisesti tunnetaan, että podcasting on ollut erityisesti opiskelijoiden keskuudessa suosittua palvelun kätevyyden ansiosta, mutta podcastien tarjontaa pyritään jatkuvasti laajentamaan eri päätelaitteisiin. Tämä takaisi sen, että myös aikuiset eri ikäluokista löytäisivät podcastien helppouden ja käyttömukavuuden.